Havenstad in het hart van Europa

Onthaal

Brussel is de tweede Belgische binnenhaven. Het is een zeehaven die schepen tot 4 500 ton kan ontvangen. De haven is 24 uur op 24 toegankelijk en ligt op slechts 5 uur varen van Antwerpen. De Haven van Brussel beschikt over 12 km kaaien en 14 km waterweg en ligt te midden van een dicht net van auto- en spoorwegen. Het havengebied is in totaal 85 ha groot.

De Haven van Brussel heeft de ambitie een dynamische havenautoriteit te zijn, die open staat voor de snelle evoluties binnen de transport- en logistieke sector.

De havenautoriteit legt vooral haar oor te luister bij de gebruikers van de infrastructuur en van de haveninstallaties. Het is de vaste wil van het team om de haven, in nauwe samenwerking met alle betroffen economische actoren, te moderniseren.

De in 1993 opgerichte Haven van Brussel is een instelling van openbaar nut met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als belangrijkste aandeelhouder. De andere aandeelhouders zijn de stad Brussel, acht andere gemeenten (Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Sint-Gillis, Anderlecht, Sint-Joost-ten-Noode, Elsene, Koekelberg, Etterbeek) en de n.v. Bruxelles-Infrastructures-Finances, een filiaal van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel. Dankzij deze bevoorrechte situatie beschikt de Haven over de middelen om zijn ambities waar te maken. De Haven beschikt echter ook over een ruime autonomie waardoor hij de haveninstallaties in de beste omstandigheden kan beheren.

Onthaal
© Haven van Brussel, alle rechten voorbehouden - havenvanbrussel@haven.irisnet.be
Website by Tentwelve